Şarj cihazları ve telefon kabloları

Şarj Cihazları

Telefon görüşmeleri, internet üzerinden yapılan araştırmalar ve sosyal medya hesaplarına günlük hayatta harcanan zaman sebebiyle günün büyük bir bölümü cep telefonları ile geçer. Tüm bu kullanımlar sonrası, cihazın şarjı azalır ve belli bir süre sonra biter. Ancak, gerek günlük işlemleriniz, gerekse telefon görüşmelerinize devam etmemek, işlerinizi aksatabilir. Bu durumda kullanımı kolay ve kaliteli bir şarj cihazı ile telefonunuzun bataryasını doldurabilir, gün boyu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Şarj Cihazı Fiyatları

Farklı model ve özelliklerde şarj cihazları bulunur. Fiyatları etkileyen ilk özellik olarak şarj cihazının teknik avantajları gösterilebilir. Priz adaptörü ve USB kablosundan oluşan şarj setlerini kullanarak telefonunuzu kolayca şarj edebilirsiniz. Dilerseniz priz adaptörünü ve şarj kablosunu ayrı ayrı kulanabilirsiniz. Herhangi birinin yıpranması durumunda, hasarlı parçayı kolaylıkla yenileyebilirsiniz. Benzer şekilde, aracınızın çakmak girişini şarj ünitesi olarak kullanabilir, araç kitine bağladığınız şarj kablosu ile priz adaptöründen aldığınız verimi alabilirsiniz.

Priz şarj aparatları gibi, alternatif şarj üniteleri de bulunmaktadır. Her bir ürünün farklı özellikleri vardır ve hepsi çeşitli avantajlar sunar. Çoklu şarj imkanı sunan geniş aparat girişli bir ürün sayesinde, aynı anda birden çok telefon şarj edebilirsiniz. Wireless şarj etme imkanı sunan teknolojik bir model ile son derece gelişmiş ve pratik bir cihaz kullanma imkanına erişebilirsiniz. Farklı model ve tasarımlardan gözünüze hoş gelen bir ürün tercih edebilirsiniz. Dilerseniz klasik bir ürün seçebilir, dilerseniz rengarenk bir ürünle tarzınızı yansıtabilirsiniz. Geniş ürün seçeneklerinden hangisini seçeceğinizi, kişisel tercihleriniz belirleyecektir.

Doğru Şarj Cihazı Seçimi

Sizler için en doğru şarj cihazına karar verirken, ilk olarak kullandığınız telefonu göz önünde bulundurmalısınız. Böylelikle, seçtiğiniz ürünün telefonunuzu kolaylıkla şarj etmesini ve üründen beklediğiniz performansı almanızı sağlarsınız. Bunun yanında, şarj cihazının elektronik özelliklerine de dikkat etmek faydalı olacaktır. Kullandığınız telefonun kaç amper güç ile çalıştığını bilmeniz, tercih etmeniz gereken doğru şarj cihazını seçmenize yardımcı olur. Böylece, düşük ya da yüksek akımın telefonunuza vereceği sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

Şarj cihazlarını seçerken, şarj kablosunun uzunluğunu da göz önünde bulundurmalısınız. Böylece cihazınız prizdeyken rahatlıkla telefonunuza takabilirsiniz. Telefonunuz şarj olurken bile cihazınıza ulaşabilir, şarj olurken görüşme yapmanız tehlikeli olduğu için, diğer işlemleriniz için kullanmaya devam edebilirsiniz. Telefonunuzun teknik gereksinimleri ve elektronik özelliklerini dikkate alarak, sizler için ideal olan şarj cihazını seçebilir, rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Şarj Cihazı Farkları Nelerdir?

Farklı özelliklerde, farklı tasarımlarda şarj cihazları bulunur. İlk olarak, şarj cihazını kullanırken ne gibi özelliklere ihtiyaç duyduğunuzu belirlemelisiniz. Böylelikle ideal ürünü tercih eder ve tek bir üründen birçok fayda sağlayabilirsiniz. Örneğin birden fazla telefon kullanıyorsanız, çoklu şarj üniteleri sizler için en ideal ürünlerdir. Sürekli seyahat ediyor, ya da telefonunuzun şarjının kısa sürede bitmesinden şikayet ediyorsanız, taşınabilir şarj üniteleri sizlere faydalı olacaktır. Stant şeklindeki şarj ürünlerini tercih ederseniz, hem farklı tasarımlı bir ürün kullanma imkanına erişir, hem de telefonunuz için sabit bir platform oluşturabilirsiniz. Dilerseniz şarj seti tercih ederek hem ev hem de arabada kullanabileceğiniz birçok aparata aynı anda ulaşabilirsiniz. Şarj edilebilir telefon kapakları sayesinde, gezerken ya da seyahatteyken de telefonunuzu otomatik olarak şarj edebilirsiniz.

Kullanacağınız şarj cihazının kablosunu kullanım dışı zamanlarda oval biçimde saklamak, kablonun kırılmasını engeller. Şarj cihazınızın, telefonunuzu şarj etmiyorken prizde bulunmaması, uzun süre kullanım ve herhangi bir riskli durum oluşturmamak adına önem taşır. Cihazın koruma talimatlarına uyduğunuz takdirde, aynı cihazı uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Telefon Kabloları

İşiniz ya da hobiniz gereği yanınızda birden fazla akıllı aygıt taşıyor olabilirsiniz. Kullandığınız cihazlarla gelen data kablolarını sürekli yanınızda taşımak yerine, tek kablo aracılığıyla aygıta erişebilmeyi ve onları şarj edebilmeyi istiyorsanız, çeşitli firmalar tarafından geliştirilen ürünler gereksinimlerinizi karşılayabilir. Ayrıca akıllı aygıtlarınızdaki ekstra fonksiyonları pratik bir şekilde kullanabilmenize olanak tanıyan çok çeşitli telefon kabloları da sizlere sunuluyor.

Telefon Kablosu Fiyatları

Kullandığınız akıllı aygıtın işletim sistemine bağlı olarak, kabloların çıkış sayıları ve ekstra fonksiyonları barındırma durumuna göre kablo fiyatlarında değişiklik olabilir. iOS işletim sistemiyle çalışan akıllı aygıtlara sahipseniz, bu aygıtlarla uyumlu kabloların fiyatları hem üzerlerindeki konnektörlerin çeşidine, hem de kabloların geriye dönük cihazlarla uyumlu olup olmamasına göre farklılık arz edebilir. Ayrıca MFI lisansına sahip kimi ürünler daha dayanıklı malzemelerden üretildikleri için fiyatları muadil ürünlerden farklı olabilir. Android işletim sistemiyle çalışan akıllı aygıtları kullanıyorsanız, sadece şarj için olan telefon kablolarıyla cihazınızın OTG özelliğinden faydalanabileceğiniz kablolar arasında fiyat farkı bulunabilir. İhtiyacınız olan kablo türünün ses, görüntü, şarj, data, OTG kablosu olmalarına göre ve bu kablolar içerisindeki ekstra özellik ve bağlantı sayılarına göre de fiyatlarda değişiklik görülebilir.

Telefon Kablosu Çeşitleri

iOS işletim sistemli Apple tablet veya cep telefonunuz için bir tarafı USB diğer tarafı lightning ya da soket yapıdaki kabloları edinebilirsiniz. Birden fazla Apple ürünü kullanıyorsanız ve bu ürünlerin bazıları eski nesil aygıtlardansa, firmaların sizin için geliştirdiği çok konnektörlü ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede kablo karmaşası yaşamadan tek bir USB güç girişiyle sahip olduğunuz aygıtlarınızı aynı anda şarj edebilirsiniz. Android işletim sistemli bir akıllı aygıtınız varsa gerek şarj için değerlendirebileceğiniz, gerekse de OTG kullanımı amacıyla ürünler edinebilirsiniz. Cihazınızın verebildiği OTG desteği kapsamında arzu ederseniz klavye ve fare gibi bilgisayar bileşenlerini de bağlayabilir, kullandığınız uygulamaların sağlayabildiği desteğe göre oyunlarınızı bu bileşenlerle oynayabilir, internette sörf yaparken klavyenizi kullanabilirsiniz.

Firmaların kimi ürünleri hem iOS hem de Android aygıtları aynı anda şarj edebilecek konnektörleri size bir arada sunabilir. Böyle ürünleri kullanarak, evinizde ya da iş yerinizde farklı yapıdaki cihazlarınızı kolaylıkla şarj edebilir, zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz. Şıklığınızı düşünen üreticiler, telefon kablolarını günlük birer aksesuar olarak da kullanmanıza imkân veriyor. Yeni nesil iOS veya Android cihazlarınızı şarj etmek için kullanabileceğiniz mini şarj özelliği olan data kablolarını aynı zamanda bileklik olarak da kullanabilirsiniz. Çok çeşitli renk seçeneği bulunan ürünler, okulda ve iş yerinde şıklığınızı tamamlayabilecek niteliktedir. Akıllı aygıtınız için yalnızca şarj amacıyla kullanacağınız kabloların yanı sıra görüntü ve ses aktarımı için de edinebileceğiniz sayısız kablo modeli vardır. Örneğin akıllı cihazınızı televizyonunuza bağlamak için bir MHL veya SlimPort yapıdaki HDMI çıkışlı kablolardan edinebilir, telefonunuz ya da tabletinizin izin verdiği çözünürlüklerde ve kalitede televizyonunuzdan görüntü alabilirsiniz. Hedefiniz tablet veya telefonunuzda dinlediğiniz parçaları hoparlörden dinlemekse, edinmeniz gereken kablo çeşidi, AUX olarak da nitelendirilebilen ses kabloları olmalıdır. Her iki tarafı 3,5 mm konnektöre sahip ses aktarım kablolarının yanı sıra gereksiniminize göre bir tarafı 3,5 mm, diğer tarafı RCA yapıdaki kabloları da tercih edebilirsiniz.

Kaliteli Telefon Kablosu Nasıl Olmalıdır?

Almaya karar verdiğiniz telefon kablolarının üretim yapıları farklılık gösterebilir. Günlük ihtiyaçlarınızı giderebilecek kabloların kalitesini anlamak için ürün bilgileri içerisinde bulunabilecek veri aktarım hızı, kablo sarım tekniği, kırılma ve katlanma gibi durumlara karşı dayanıklılığı gibi verileri inceleyebilir, tercih etmek istediğiniz ürünün, sizin kullanım şartlarınıza dayanıklı olup olmadığını değerlendirebilirsiniz. Üretilen bazı ürünlerde yer alan çeşitli lisanslar, bu ürünlerin sahip olduğunuz aygıta özel üretildiğinin resmî birer belgesidir. Bu noktada ürünler dayanıklılık, stabilite ve performans gibi konularda diğer ürünlere nazaran daha farklı değerler verebilirler. Özellikle ses ve görüntü kablolarında yaşanabilecek parazit, kalitesiz görüntü ve ses gibi olumsuzlukların önüne geçebilmek için ürün detaylarını iyi incelemeli, seçiminizi bu kıstaslara göre yapmalısınız. OTG kablolarında ise ölçüt aktarım hızı olmalıdır. Bu sayede yüksek hızlı telefonunuza ya da akıllı aygıtınıza daha seri bir biçimde veri aktarımı gerçekleştirebilir, zamandan tasarruf edebilirsiniz.