Promosyon nedir

Promosyon nedir

Promosyon nedir?

Promosyon Demek Firmanın Ürünlerinin En Etkin ve en kısa sürede beğenisini arttırmak ve tanıtımını en iyi şekilde yapılmasını sağlayan bir etkendir.

Bir Ürünü veya Markanızı hatta bir sanatsal Aktivitenizi promosyon ürünleri ile tanıtımını yapabilirsiniz. Tabi bunu yaparken de dikkatli olmak gerekir. Şöyle ki merdiven altı tabir ettiğimiz bir takım firmaların size vereceği hizmet eğer kusurlu, bozuk örn. Kalem yaptıracaksınız tanıtımınız için yararlı olacağını düşündüğünüz bu ürün ertesi günü yazmadığı zaman kişi bunu ucuza kaçtığınızı ve verdiğiniz hediyedeki ucuz değerin markanız ve firmasızında aynı düşüncede olacağınızı düşünebilir ve markanızı zarar verebilir.

Promosyon Ürünü Yaptırırken Firmanın en önemli kriterini Yine Kendi Firmanız gibi Aynı Kalitede olduğunu Düşünmeniz gerekiyor. Bunu anlayabilmek için Gerekli Belgelerin  yani (iso,ce,tse,sağlık bakanlığı, tarım ve gıda bakanlığının ) gibi belgelerle desteklenmiş bir firmamıdır kontrol etmede yarar olacağını düşünmeniz gerekiyor. Sağlıksız Şartlarda Üretimi yapılan bir kutu mendil, oto kokusu, Amerikan servis, ıslak mendil gibi ürünlerin sağlık bakanlığı, tarım ve gıda bakanlığının iznine tabi olmayan firmalarla yaptıracağınız bir promosyon ürünü hem prestij hem de para cezasına çarptırılabileceğini, bundan ötesinde firmanızın düşeceği zor durumu telafisi olmayan prestij kayıplara neden olacağını hatırlatma isteriz.

Promosyon ürünleri, promosyon malzemeleri :
saat, ajanda, defter, sunum dosyası, çanta, klasör, kalem, anahtarlık, evrak çantası, duvar saati, ahşap masa seti, porselen kupa, termos bardak, bloknot, dijital ürünler, tükenmez tebeşir, tahta silgisi, tahta kalemi,Mouse pad, oto kokusu, ıslak cep mendil, kutu mendil, kalemlik, kağıtlık, t-shirt, şapka, takvim, duvar saatleri, masa saatleri, kalemler, kalem setleri…

Promosyon Ürünleri çok geniş ve kapsamlı ürün gamı olan bir çeşitliliğe sahiptir.
Promosyon özel bir şeylerin teklif edilmesi, sunulmasıdır. Bu boyutu ile promosyon, diğer çalışmalarla birlikte iç içe girmektedir. Örneğin; satış elemanları çalışmalarında, promosyon taktiklerini çok sık olarak uygulayabilmektedirler. (belirli miktarda kutu mendil alan toptancılara yine belirli bir miktarda ıslak mendil verilmesi gibi .)
Ayrıca, satışa dönük reklamlarda amaç satışın arttırılmasıdır. Kullanılan mesajlar, promosyon için kullanılan mesajların aynası olabilmektedir. Halkla ilişkiler ve tanıtma ile promosyon arasında da uygulamada da benzerlikler ortaya çıkmaktadır. Örneğin; ticari fuarlarda firma ve ürünün tanıtımını ve bilgilendirmesini broşürle bilgi içeren katalogun yanına aynı şekilde ürünün bilgisini içeren bir defter veya bloknot ürünü vermesi gibi. Veya bir başka örnek vermek gerekirse bir ilaç firmasının satışını yaptığı bir eczaneye yine kendi ilacının görsellerinin ve logosunun bulunduğu mousepad, bardak altlığı, masa sumeni, kaliteli bir defter, ajanda, post-it ler eczanelerin haricinde doktorların kullanabileceği cep kalemlikleri güzel bir kalem, şık bir resim çerçevesi gibi. Yine yukarıda hatırlatmada bulunmak istiyorum ki kalite belgesi olmayan kurumsallıktan uzak merdiven altı bir firma partnerliğinde yapacağınız herhangi bir ticaret sonucu kazandırmak yerine kaybettiren bir sebebiyet verir. Yani halk tabiri burada devreye girmez (reklamın iyisi kötüsü olmaz) gibi bir deyim iyi bir örnek olmayacaktır.
Promosyonun çeşitli amaçlarından söz edilir. Bunu Bir gruplandırma Yapılması çokta zor olmayacaktır. Eğer imalatı kendi bünyesinde ve ithalatını yine kendi bünyesinde bulunduran bir promosyon firması  ile çalışırsanız bu size seçeneği geniş ve fiyat avantajlarının da yararlanacağınız bir kazanç sağlayacaktır. Ayrıca Çalışacağınız firmanın imalatçı ve kalite belgeleri ile (denetmenler tarafından denetlenmiş ) bir firma ise size kalitenin yanı sıra zaman konusunda da mağdur olmamanızı sağlayacaktır. Örnek vermek gerekirse lansmanını yapacağınız bir tarihte bir ürün tanıtımı tarihinde yetiştirilmeyen promosyon ürünü sizin ve tanıtımını yapan personelinizin motivasyonunuzu  düşürecektir. Promosyon Ürünleri’nin  genel amaçlar şunlardır.
Satış çıtasını arttırmak, ürününüzün alt bayilerinin satışını ve rekabet ortamında bir ön safhaya geçmesini sağlamak,  tanıtımını yapılacak ürünün şekli, gramajı, varsa herhangi bir diğer ürünlerden farklı olan bilgilendirmeleri daha etkin olmasını sağlamak ve en önemlisi markanızın geniş kitlelere dağılarak kurumsallığınızı bir üst seviyelere taşımak, bazı durumlarda zaruri ihtiyaçlarda ; fuar esnasında dağıtacağınız katalogların taşınması için bir karton çanta, ikram edeceğiniz bir meşrubat için baskılı bir karton bardak, yine ikram edilebilecek bir çikolata, şeker kurabiye, sonrasında kullanabileceği bir ıslak mendil gibi bir çok şartta zaruri ihtiyaçtır promosyon.

Uluslar arası araştırma şirketlerinin raporları göstermiştir ki promosyon ürünü global pazarın ülke ayırt etmeden tüm dünyada satışı ve markayı arttıran 
daha açık bir ifadeyle,  üreticiden tüketiciye kadar geçen süreçteki ürünün hareketini hızlandırmayı , satışı arttırmayı ve Ambiyans Promosyon Ailesi olarak yukarıda bahsi geçen sıkıntılara düşmeyeceğiniz tüm kalite belgelerine sahip, hijyen ve sağlıklı ortam konusunda tüm izinleri tam bir firma olduğumuzu taahhüt eder (kalite belgelerimizi talep etmeniz durumunda incelemenize sunabiliriz) ve imalatçı ve ithalatçı olan firmamızın FİYAT, KALİTE, ve ZAMANINDA TESLİMAT konusunda garantisini teminat ettiğimizi , beraber markanızı yukarıya taşımaya Talip olduğumuzu bilmenizi isteriz


Kısacası ;
Promosyon ürünlerinde farklı bir ambiyans…