Magnet tasarımı nasıl yapılır

Magnet; hemen her iş yerinin kullanabileceği bir tür reklam aracıdır. Magnet üzerinde genelde firmanın adı, logosu, adresi, telefonu gibi bilgiler bulunur. Neredeyse hepimizin buzdolabının üzerinde birden fazla magnet vardır. Örnek magnet görsellerine buradan erişebilirsiniz. Taksiden, restorana, kuru temizlemeciden elektrikçiye kadar her firmada olan bir reklam aracıdır. Hepimizin elinin altında vardır diyebiliriz. Peki bu muhteşem ürünün tasarımını hiç merak ettiniz mi?

Biz bu merakınızı giderek sizin için bu yazımızda magnet tasarımı nasıl yapılır? Hangi programlar kullanır? Baskı kalitesi nasıl olmalıdır? Hepsini tek tek sizin için açıklayacağız.

Bu tür ürün tasarımlarını vektörel program olan “Adobe Illustrator” programında yapmanızı tavsiye ediyoruz. Baskı da hiç bir sorun yasamazsınız. Programınızı açıp file>new menüsünden yeni sayfa açıyoruz istediğiniz ölçüde açıp image mode kısmını CMYK (matbaada basılacak ürünlerin renkleri bu şekilde oluşur) yapmanız gerekiyor. Sorunsuz bir baskı rengi CMYK olarak ayarlıyoruz.

Aynı sayfada blend menüsünü göreceksiniz. Blend, kesim payı demektir bu payı vermesseniz tasarladığınız ürün üzerinden kesim yapılır ve bu da kesim hatalarına sebep olabilir.

Minumum kesim payını cm ve mm cinsinden veriyoruz eğer ölçünüzü cm olarak açtıysanız 0,3cm, mm olarak açtıysanız 3mm. Magnet baskıları tek taraflı olduğu işin seçeneklerden colums kısmını 1 yapıyoruz. Magnet tasarımları genelde yatay olur. Yine aynı sayfa üzerinde sayfa simgesi göreceksiniz yatay-dikey seçeneğinden yatayı işaretleyip, aşağıda ok seçeneğine tıklayarak sayfamız açılıyor.

Buradan sonra iş tasarım yapmaya kalıyor. Firmanızın ismini, logosunu, varsa sloganını, yaptığı işleri girdikten sonra tasarımınızı kaydediyorsunuz.

Sayfanızı açtığınız da kırmızı çizgileri görmüşsünüzdür. Bir önceki ekranda vernis olduğunuz kesik payı çizgileridir. Yazılarınızın o çizgiyi geçmediğinden emin olduktan tüm tasarımı klavyenizden CTRL+A seçip CTRL+SHIFT+O tuşlarına basıyoruz. Bu işlemin adı illustratorde tasarımınızı convertlemek demektir. Bu işlem yapmazsanız baskı firması çalışmanızı eksik görebilir veya hiç göremeyebilir. En son işlem olarak dosyanızı file >save as tıklayarak pdf olarak kaydediyorsunuz. Ve baskıya gönderiyorsunuz

Umarız, Bu makalemiz faydalı olmuştur…